Asigurarea de sanatate, o prioritate! De ce sa-mi asigur sanatatea?
Varsta, stilul de viata alert si stresant, mediul din ce in ce mai poluat ne afecteaza mai devreme sau mai tarziu pe fiecare dintre noi. Iar atunci cand ne imbolnavim sau suferim un accident avem de cele mai multe ori nu doar una, ci doua mari probleme: “Unde ne tratam?” si „Cu ce costuri?”. Iar de cele mai multe ori alegem sa fim tratati in functie de costul pe care ni-l putem permite in acel moment.
In ceea ce priveste sanatatea, cu siguranta toti avem nevoie de protectie financiara, pentru ca in momentul in care sanatatea ne este afectata sa primim, in baza asigurarii, suma de care avem nevoie pentru a apela la cele mai bune servicii medicale.
Aici intervine rolul asigurarii de sanatate, sa ne protejeze financiar cand sanatatea ne este afectata iar singura noastra grija sa ramana gasirea celui mai bun tratament, fara a avea grija costurilor. Iar solutia este sa controlam aceste costuri cat inca suntem sanatosi prin investitia intr-o asigurare privata de sanatate. Intocmai cum ne asiguram casa sau masina inainte ca un accident sa le deterioreze, la fel este recomandat sa procedam si cu sanatatea noastra si a familiei noastre.
Beneficiile asigurarii de sanatate. De ce avem nevoie de o asigurare privata de sanatate?
Printr-un cost pe care il cunoastem si ni-l putem permite luna de luna sau an de an, avem posibilitatea sa alegem furnizorul medical cel mai potrivit, in functie de nevoi, fara a avea grija cheltuielilor de tratament.
* Un prim beneficiu al asigurarii de sanatate privata este dat de faptul ca poti cumpara o asigurare adaptata nevoilor tale si bugetului de care dispui, pentru ca asiguratorii ofera produse pentru bugete de toate tipurile si marimile, in ciuda parerii general valabile, dar gresite, ca o asigurare de sanatate este un produs scump, de lux. Costul pentru o polita de asigurare de sanatate poate incepe de la 38 de lei pe luna (pentru o persoana cu varsta pana in 30 de ani, nefumator si fara boli pre-exsitente), in cazul unui pachet de baza care include doar anumite consultatii, analize si tratament in regim ambulatoriu, pe teritoriul Romaniei. Daca la pachetul de baza sunt adaugate servicii suplimentare precum spitalizarea si interventiile chirurgicale, urmarirea sarcinii si nasterea, investigatii si tratamente complexe si, nu in ultimul rand, transplanturi si tratamente in afara granitelor tarii, pentru toate acestea pretul platit lunar poate depasi chiar si 500 lei, insa gradul de acoperire este unul foarte extins. De aceea, atunci cand cumparam un produs de asigurare trebuie sa stim clar ce acopera si daca raportul calitate pret este unul satisfacator, iar recomandarea noastra, ca totdeauna, este sa apelati la serviciile unui broker de asigurari. Brokerul cunoaste ofertele asiguratorilor si va poate sfatui cel mai bine in legatura cu solutia de asigurare de care aveti nevoie.
* Un alt plus al asigurarilor private este accesul la clinici si spitale private. Si aici vorbim din nou de o gama larga de produse, pornind de la cele lansate in parteneriat cu o anumita clinica privata pana la cele care ofera libertatea de a alege unde sa fii tratat – in Romania sau in strainatate.
* Un al treilea avantaj important este dat de decontarea directa intre prestatorul de servicii medicale (clinica, policlinica sau spital) si asigurator.
In practica curenta, asiguratorii incheie contracte de colaborare cu prestatorii de servicii medicale. In acest mod, clientii asigurati care aleg sa se trateze la prestatorii respectivi de servicii medicale nu trebuie sa scoata niciun ban din propriul buzunar, merg doar sa se trateze, iar aspectul financiar este strict „datoria” asiguratorului.
In concluzie, asigurarea de sanatate este angajamentul societatii de asigurare ca, in cazul in care ne imbolnavim sau suferim un accident, vom beneficia de suma de bani care ne este de folos pentru primirea celor mai bune servicii si tratamente medicale.