Raed Arafat sustine ca starea de alerta se va prelungi

0

Raed Arafat sustine ca in prezent se constata o noua scadere a cazurilor de coronavirus in Romania. Cu toate astea trebuie sa ne asteptam ca in perioada ianuarie-februarie numarul de cazuri sa creasca alarmant. Acceseaza https://neydamn.eu/sanatate/ pentru mai multe stiri din domeniul sanatatii.

  Cand se va prelungi starea de alerta?

Guvernul va prelungi starea de alerta pe data de 14 decembrie.  Carantinarea zonala este in continuare preferata.

„Dacă luăm media pe 7 zile, vedem că există o scădere și trebuie să vedem dacă va continua, iar asta depinde de noi”,  a spus Raed Arafat.

In plus, carantinarea se pare ca a dat roade in unele localitati  „Când vedem localitățile care au fost carantinate, toate au arătat, chiar dacă au avut carantina prelungită cu încă 7 zile sau la unele chiar cu 14 zile, că s-a reușit controlul situației. (…) La Timișoara, care n-a fost carantinată, au fost carantinate localitățile din jur și asta a avut un impact și asupra Timișoarei și s-a văzut că la Timișoara este o scădere. Sibiul, la fel. La Alba, a trebuit să prelugim”,  a mai spus Arafat.

In zonele in care sunt in continuare probleme se poate ca oamenii sa nu respecte masurile impuse de carantinare  „Atunci trebuie să vedem de ce: nu se aplică regulile? Nu se controlează carantinarea? Sau fiecare scrie o hârtie pe proprie răspundere în care zice că face ceva și merge de fapt și face altceva?” a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat a tinut inca o data sa mentioneze ca se vor aplica masuri locale si nu generale.

„Inclusiv OMS și toată lumea vorbește de măsuri locale, zonale, nu măsuri generale, naționale, adică nu lockdown național, ci mai degrabă măsuri care să se concentreze pe zonele care sunt mai afectate, până se rezolvă problema acolo și bănuiesc că aceasta va fi și abordarea noastră mai departe. Eu n-am auzit pe cineva care dorește să se întoarcă la un lockdonw generalizat, fără diferențiere”.

Sarbatorile de iarna pot determina oamenii sa socializeze mai mult sau sa se plimbe.  Daca acestia nu raman in interiorul familiilor atunci riscul de imbolnavire creste.

„Dar depinde foarte mult de noi toți, pentru că vin perioade grele, vin perioadele sărbătorilor de iarnă, oamenii vor să se plimbe, vor să socializeze. Aici, din nou, depinde dacă acceptăm în perioada asta să reducem mobilitatea, să reducem contactele, să rămânem în interiorul familiei foarte apropiate, cu care trăim în casă. Atunci e posibil să evităm o situație mult mai serioasă, care să revină, chiar dacă acum scădem ca și cifră, dar să ne trezim că începe să crească după sărbători, în ianuarie-februarie” a mai mentionat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image