Cum se elimină punctele negre de pe față
Punctele negre sau comedoanele, așa cum le numesc cosmetologii profesioniști, sunt mai mult sau mai puțin familiare fiecărei femei sau bărbați cu pielea grasă. Pielea grasă devine din funcționarea necorespunzătoare a glandelor sebacee, care produc excesiv sebum. Excesul său duce la faptul că porii pielii se murdăresc rapid, motiv pentru apariția punctelor negre. Nu se inflamează, nu deranjează, ci strică fața și, de asemenea, creează un „sol” pentru apariția acneei și acneei.
Motive pentru apariția comedoanelor
Unele femei ascund punctele negre cu fond de ten, dar curățarea feței este un mod mult mai eficient de a face față lor. Această procedură se desfășoară în saloane de înfrumusețare, dar o puteți face chiar și acasă.
- Îngrijirea insuficientă sau necorespunzătoare a pielii;
- Alimentație necorespunzătoare;
- Utilizarea produselor cosmetice decorative de calitate scăzută;
- Boli ale tractului gastro-intestinal;
- Tulburări hormonale;
- Predispozitie genetica;
- Prezența obiceiurilor proaste.
Cum să scapi de punctele negre acasă?
Înainte de a începe să vă curățați fața acasă, trebuie să luați în considerare unele condiții, cum ar fi:
- Cel mai bun moment pentru curățenie este seara. Indiferent de metoda de curățare, pielea feței se poate înroși și poate lua timp să se calmeze.
- Curățarea feței trebuie făcută numai după pregătirea pielii. Trebuie curățat de reziduurile de machiaj și murdărie folosind loțiuni sau tonere speciale.
- Este necesar să se efectueze procedurile după dezinfectarea mâinilor.
Curățarea feței – metodă mecanică
Această procedură implică îndepărtarea comedoanelor cu degetele.
- Înainte de a vă curăța fața de punctele negre de acasă, trebuie să aburiți pielea cu un decoct de plante vindecător. Pentru pregătirea sa, puteți lua mușețel, petale de calendula, salvie.
- Pentru procedură, veți avea nevoie de o cremă sau loțiune de strângere a porilor, tampoane de bumbac și un dezinfectant.
- După ce ați aburit pielea feței, puteți începe să stoarceți comedoanele. Acest lucru nu trebuie făcut cu unghiile și degetele, ci cu tampoane de bumbac înmuiate într-o soluție dezinfectantă.
- După ce ați stors punctele negre, trebuie să aplicați pe piele un antiseptic sau o mască de strângere a porilor, care poate fi făcută cu ingrediente de casă.
Curățarea feței cu măști
Îndepărtarea punctelor negre de pe față este posibilă nu numai mecanic sau manual. Acest lucru se poate face cu ajutorul măștilor speciale de curățare.
- Mască pentru ouă . Bateți albușul cu zahăr până se dizolvă complet și aplicați pe față. Apoi clătiți cu apă caldă.
- Mască de fulgi de ovăz . Acesta este un remediu excelent pentru eliminarea comedoanelor. Curățarea nasului de punctele negre cu fulgi de ovăz, bicarbonat de sodiu și chefir nu numai că va scăpa de comedoane, ci și va lumina puțin fața.
- Mască cosmetică de lut alb . Argila albă și albastră (poate fi folosită și pentru curățarea pielii) are un efect de curățare, de strângere a porilor, de albire.
- Mască de orez . Această mască va trebui pregătită în prealabil. Se toarnă un pahar de orez cu apă clocotită și se lasă la infuzat. Este recomandabil să pregătiți masca noaptea și să o folosiți într-o zi, adică seara următoare.
Toate aceste măști trebuie ținute pe față cel puțin douăzeci de minute și spălate cu apă caldă. După ce le îndepărtați de pe față, trebuie să aplicați pe piele o cremă hrănitoare fără grăsime. Dacă există o reacție alergică la orice componentă a măștii, este recomandabil să folosiți măști a căror compoziție nu vă provoacă alergii.
Ce mai ajută cu punctele negre pe față?
Scruburile pielii ajută la scăderea punctelor negre. Scrubs sunt ușor de făcut singuri. Pentru pregătirea lor, puteți utiliza componente precum:
- Sare măcinată fin.
- Sifon.
- Zahăr.
- Scorţişoară.
O mască de curățat din sare măcinată fin, sodă și cremă cosmetică obișnuită va ajuta la rezolvarea rapidă a problemelor punctelor negre. Masca se aplică timp de zece până la cincisprezece minute și apoi se spală cu apă caldă.
Cum să preveniți punctele negre pe față?
Prevenirea unei probleme este mai bună decât rezolvarea acesteia. Dacă aveți pielea grasă, are nevoie de îngrijire sistemică zilnică, selecție atentă a produselor, curățare de două ori pe zi. Frecarea zilnică cu cuburi de ceai de plante congelat poate ajuta la strângerea porilor. Utilizarea regulată a exfoliantelor și a cojilor, măștile din ingrediente simple care sunt garantate să fie în fiecare casă și care nu necesită cheltuieli speciale vă vor ajuta, de asemenea, să mențineți starea normală a pielii, ceea ce înseamnă că va reduce numărul de puncte negre și va reduce probabilitatea aspect. În plus, merită să monitorizați dieta. Nu contează doar ceea ce mănânci, ci cât de sănătoasă și echilibrată este mâncarea ta. Cele mai multe probleme ale pielii, inclusiv pielea grasă, sunt răspunsul corpului nostru la faptul că suntem atenți la sănătatea noastră și la noi înșine.