Trucuri pentru intretinerea bijuteriilor placate
Femeile si-au dorit dintotdeauna sa fie stralucitoare, indiferent ca vorbim de petreceri, de nunti sau alte evenimente mondene sau, pur si smplu, atunci cand merg pe strada ori la birou. Si ce poate fi mai atragator pentru o femeie decat un colier frumos ori o pereche de cercei care sa starneasca invidia prietenelor si colegelor de munca?
Desigur, prima optiune se indreapta spre metalele si pietrele pretioase. Insa, cum aspectul este cel mai important, iar de multe ori si pretul, ne putem orienta spre bijuteriile placate cu aur sau cu argint.
Acestea au avantajul pretului in fata celor din aur sau argint masiv, insa comporta si cateva riscuri. Astfel, la cea mai mica neatentie ori manevrare gresita a unor produse, isi pot pierde stralucirea care ne-a atras initial pe raftul magazinului de bijuterii.
Daca e sa vorbim despre bijuteriile din argint, primul efect care apare este negreala si petele de culoare pe anumite portiuni. In cazul obiectelor din argint masiv, aceste deficiente pot fi indepartate prin cateva trucuri simple, chiar batranesti.
Astfel, scufundarea bijuteriilor intr-un bol cu apa calda, in care am amestecat in prealabil niste sare pana ce aceasta se dizolva complet, poate indeparta petele negre de pe obiectele din argint. De asemenea, frecarea usoara cu o carpa moale dupa spalare le poate reda luciul. In cazul bijuteriilor placate insa, lucrurile sunt ceva mai complicate.
Daca e sa luam pentru cadouri femei bijuteriile placate cu aur, acestea sunt sensibile inclusiv la folosirea apei de la robinet. Astfel, clorul sau solutiile de curatare din piscine ori simplul clor din apa de la robinet poate dauna stralucirii unei bijuterii.
Nu mai spunem de apa sarata de la mare care, de asemenea, in timp, poate afecta stralucirii metalului. De aceea, sfatul nostru este sa va scoateti bijuteriile de pe maini inainte de a va baga in bazinul de inot sau alegeti sa va balaciti in cada jacuzzi a prietenului.
Un alt factor de care trebuie sa tineti cont este transpiratia si chiar PH-ul propriului organism. Asemenea unor fructe, unele organisme umane sunt mai acide decat altele. Iar cand este vorba de chimie, trebuie sa stii cum reactioneaza elementele unul cu altul.
Chiar si atunci cand vine de dieta fiecaruia, aceasta influenteaza transpiratia, prin chimicalele raspandite in corp. Toate acestea vor avea, in mod sigur, un efect nedorit asupra bijuteriilor placate cu aur, determinand decolorarea in timp si pierderea stralucirii.
De asemenea, chiar si fara sa luam in considerare dieta, unii oameni transpira mai mult decat altii, prin prisma efortului fizic depus. Astfel, o persoana care munceste opt ore ca sofer, spre exemplu, va transpira mai mult decat una care munceste aceeasi perioada, dar la un birou bine aerisit, in fata calculatorului.
Prin urmare, nu este exclus ca, in timp sa vedem cum inelul de la deget sau bratara de la mana incepe sa isi piarda din luciu, fara macar sa stim de ce.