Cel mai bun aragaz – tipuri de aragaze

0
In functie de dotari si caracteristici exista mai multe tipuri de aragazuri:

1. Cel mai bun aragaz cu plita pe gaz. 

Are avantajul de a incalzi uniform vasul pentru gatit. Flacara se intinde pe partea de jos a vasului iar caldura se difuzeaza uniform in jurul sau. Un al avantaj este ca acest tip de aragaz incalzeste mai repede. Nu e nevoie sa fie conectat la priza. Comparativ cu un aragaz electric, veti economisi mai multi bani pentru consum. 

2. Cel mai bun aragaz electric cu sticla ceramica. 

Avantajul principal al acestui tip de aragaz sta in designul sau modern. Oamenii tind acum sa cumpere astfel de aragazuri datorita suprafetei fine si stralucitoare care este mult mai usor de curatat si intretinut, comparativ cu vechile ochiuri proeminente in jurul carora era foarte greu sa cureti resturile de mancare intarita. Aragazul electric cu sticla ceramica are mai multe zone de gatit de dimensiuni diverse, iar sursa de caldura se afla sub sticla din ceramica. Sticla este prevazuta cu un senzor care avertizeaza cumparatori atunci cand temperatura atinge niveluri ridicate pentru a fi precaut vis-a-vis de atingerea sa. Desi un astfel de tip de aragaz are avantajul estetic, este bine de stiut ca suprafata ceramica tinde sa se zgarie daca frecati oalele sau tigaile atunci cand le asezati sau vreti sa le luati de pe aragaz. 

3. Cel mai bun aragaz cu bobina electrica. 

Acest tip de aragaz emite caldura transformand energia electrica din bobina cu ajutorul metalelor conductibile. Are la baza un termostat care arata atunci cand un arzator este in functiune. Caldura este generata fara sa vedeti vreo flacara, ceea ce face ca acest tip de aragaz sa fie preferat de familiile precaute care inteleg ca riscul de incendiu in acest caz este minim.

4. Cel mai bun aragaz cu inductie. 

Daca in cazul unui aragaz clasic vedem flacara atunci cand gatim, in aceasta situatie suprafata de gatire este neteda si nu exista urma de flacara. Cum este posibil acest lucru? Datorita tehnologiei de inductie, prin care fundul oalelor sau tigailor este incalzit atunci cand vine in contact cu un anumit element. Avantajul acestui tip de aragaz consta in designul elegant, suprafata neteda usor de curatat, siguranta sporita impotriva incendiilor. 
Dezavantajul major in acest caz este ca va trebui sa schimbati majoritatea oalelor si tigailor pe care le folositi. Cei mai multi dintre noi avem deja in bucatarie vase din inox, metal, teflon etc, iar in cazul aragazului cu inductie este musai sa folositi vase cu fundul perfect neted pentru a permite elementul de incalzire sa distribuie caldura uniform astfel incat continutul sa fiarba sau sa se incalzeasca. 
Daca in cazul aragazului clasic calcura era distribuita neuniform, de obicei mai mult spre centrul vasului si mare parte din caldura ajungea in atmosfera incalzindu-ne semnificativ zona de gatire, ei bine de aceasta data lucrurile stau complet diferit. Nu exista sursa de caldura care sa incinga temperatura din bucatarie, doar vasul de gatit fiind cel care se incalzeste. Prin urmare, aragazul cu inductie mai prezinta un avantaj major si anume acela al eficientei consumului de energie. 
Pentru multi tehnologia prin inductie reprezinta cea mai buna tehnologie de gatit. Este usor sa ne dam seama de ce. Incalzind doar zona de contact direct cu vasele din metal, celelalte zone apropiate vor ramane complet reci. Daca aveti copii cu siguranta sunteti mereu in alerta astfel incat cel mic sa nu puna mana la flacara sa se arda. In cazul aragazului cu inductie puteti uita de aceasta problema. Toate aceste avantaje fac ca modelul prin indectie sa fie cel mai bun aragaz pentru o multime de familii si persoane care locuiesc singure. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image