Medicina traditionala chinezeasca este fara dubiu cea mai importanta sursa de tehnici de medicina alternativa, chinezii strangand o adevarata enciclopedie de tratamente care sa aduca beneficii pentru o serie larga de afectiuni fara a mai fi nevoie de substantele chimice din medicamente. Ventuzele pentru masaj sunt folosite de mai mult de o mie de ani in medicina traditionala chinezeasca, aceasta tehnica de masaj fiind una dintre cele mai renumite dintre descoperirile lasate mostenire peste ani. Mai multe pe siteul Ventussa.

La inceput chinezii foloseau cornuri de animale pe post de ventuze, urmand ca apoi sa dezvolte unele din bambus, ceramica sau sticla. In momentul actual acestea sunt alcatuite cel mai des din sticla (in cazul depresurizarii prin foc), cauciuc si silicon. In ciuda evolutiei tehnice, daca se poate numi asa, ideea de baza a ramas aceeasi. Aceste ventuze pentru masaj sunt aplicate pe piele pentru a determina ridicarea acesteia si a muschilor superficiali in vederea cresterii fluxului sanguin, reducerii durerilor si eliminarii toxinelor. Ridicarea pielii se face datorita scaderii presiunii din interiorul ventuzei.

Ventuze masaj din silicon – o solutie eficienta, simpla si accesibila

In cazul ventuzelor din silicon, scaderea presiunii apare prin strangerea (presarea) acestora in mana inainte de aplicarea pe piele. Tehnica este astfel foarte simpla si face posibila aplicarea acestora acasa, chiar si pe cont propriu.
Masajul cu ventuze este ideal sa fie aplicat de catre un specialist care poate utiliza apoi si acupunctura pentru a creste eficienta. Cu grija si atentie acesta poate fi efectuat si de catre persoane nespecializate, mai ales cu cat ventuzele din silicon au o actiune mai blanda asupra pielii. Daca este folosit si ulei pentru masaj actiunea este cu atat mai usoara.
Masajul cu vacuum poate fi privit ca inversul celui obisnuit. Astfel, in loc sa se aplice presiune asupra muschilor, in cazul ventuzelor presiunea este folosita pentru a-i ridica.
Aplicarea ventuzelor din silicon presupune dupa cum spuneam strangerea acestora in mana pentru eliminarea aerului si aplicarea imediata pe o zona de piele. Ca rezultat, pielea se va ridica si va aparea o senzatie de strangere usoara. De cele mai multe ori senzatia este relaxanta si placuta. Acestea pot fi aplicate singular sau plimbate pe piele atunci cand se foloseste si ulei.
Un aspect foarte important este timpul in care ventuzele sunt lasate sa actioneze. Aici depind foarte multe aspecte, precum afectiunea tratata,  maleabilitatea pielii sau gradul de pricepere al persoanei care le aplica. Lasate prea mult timp pe piele, pot crea vanatai destul de urate. In cazul utilizarii alaturi de ulei de masaj, riscul este mai mic, iar in cazul in care apar vanatai, acestea sunt superficiale si dispar repede. Inainte de a le aplica poti face o serie de teste pentru a vedea cum reactioneaza pielea ta la diferite presiuni si diferite perioade de timp pentru aplicari.

Ofera rezultate foarte bune atat pentru tratamentul unor afectiuni precum cele ale sistemului circulator si respirator, durerile de spate, durerile menstruale sau diversele inflamatii. De asemenea, sunt eficiente si pentru tratamente de frumusete, avand efecte benefice in cazul celulitei, ridurilor si aspectului general al pielii. Ventuzele pot fi folosite si pe fata, curatand porii, eliminand ridurile si ameliorand acneea si urmele acesteia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image