Samsung Galaxy Xcover S5690 review video in Romana!
De obicei atunci cand auzi de smartphone te gandesti la tehnologie si fragilitate. Samsung Galaxy Xcover S5690 a facut insa ca afirmatia de mai sus sa nu fie una valabila. Acest telefon face parte din clasa smartphone-urilor sport si vine, contrar aparentelor, cu niste specificatii tehnice destul de interesante.
Dimensiuni asemanatoare cu celelalte smartphone-uri
Galaxy Xcover masoara 122 mm lungime, 66 mm latime si 122 mm grosime, avand o greutate de 136 grame. Designul este diferit de celelate telefoane Samsung, carcasa fiind alcatuita din materiale foarte rezistente. De asemenea, acest smartphone dispune si de trei butoane fizice.
Diplay de 3,65 inci, rezistent impotriva zgarieturilor
Ecranul are o dimensiune de 3,65 inci si o rezolutie de 320 x 480 pixeli, densitatea fiind de 158 ppi. Nu e cazul sa va asteptati la o claritate iesita din comun datorita display-ului TFT de 262.144 culori insa nici nu veti fi dezamagiti la acest capitol. Insa cea mai importanta caracteristica a ecranului e accea ca se zgarie foarte greu, gratie tehnologiei Scratch-resistant glass.
Rezistent la socuri, praf, noroi si apa
De asemenea, Samsung Galaxy Xcover este certificat IP67, ceea ce inseamna ca este rezistent la socuri, apa, praf si noroi. Astfel, telefonul poate fi tinut sub apa timp de jumatate de ora la o adancime un metro fara sa pateasca absolut nimic.
Memorie RAM impresionanta. Spatiu de stocare mic
Desi e un smartphone “dur”, la capitolul hardware sta destul de binisor. Procesorul marvell MG2 dezvolta o frecventa de 800 MHz si in cazul in care vi se pare cam slabut tinem sa va anuntam ca memoria RAM e de 512 MB. Deci nu veti avea probleme majore in rularea aplicatiilor. Din pacate memoria interna e de doar 150 MB – incredibil de mica pentru un smartphone din ziua de astazi, asa ca trebuie neaparat sa atasati si un card micro SD de maxim 32 GB. In ceea ce priveste sistemul de operare, Samsung S5690 vine cu Android v2.3 Gingerbread. Plus ca va veti putea bucura de o gramada de aplicatii precum Polaris Office, Google Talk, Maps, Latitude, Gmail, etc.
Camera foto cu rezolutie mica dar cu multe functii
Camera foto e cam slabuta, dar totusi e mai performanta decat cea existenta pe Galaxy Pocket sau Young. Vorbim astfel de o camera de 3 MP ce ofera o rezolutie in modul foto de 2048 x 1536 pixeli si de 640 x 480 pixeli in modul video. Plus ca veti putea beneficia de Blitz, Auto focus si Zoom digital 3x. Nu e extraordinar, dar totusi se comporta decent decent in conditiile in care acest smartphone nu si-a propus sa se transforme intr-un aparat foto.
Bateria tine destul de mult
La capitolul conectivitate, Xcover dispune de GPRS, Bluetooth v3.0, Wireless 802.11, USB v2.0 si o mufa jack de 3,5 mm. Bateria Li-Ion de 1500 mAh permite o autonomie de 23 ore in convorbiri si 640 ore in regim de asteptare. Ar mai fi de adaugat ca telefonul dispune de o lantera foarte puternica ce ofera o vizibilitate buna pe timp de noapte.