Bubbles – un gigant in industria jocurilor online

0

Bubbles face parte din categoria jocurilor care au facut senzatie pe internet. Initial, Bubbles a aparut in anul 1982, sub forma unui joc video dezvoltat de Williams Electronic. Jocul a fost gandit si proiectat in mare parte de John Kotlarik si Python Anghelo. Dupa lansarea jocului, Kotlarik avea sa marturiseasca ca atunci cand a schitat jocul a pornit de la ideea ce a stat la baza lui Pac-Man, insa el a intentionat sa creeze un joc care sa nu instige la violenta. Astfel, Bubbles a aparut ca un joc ultra distractiv si amuzant, ce a acaparat imediat milioane de utilizatori.

Dupa dezvoltarea internetului si aparitia calculatoarelor personale, producatorii au vazut oportunitaea imensa ce se ivea si au adaptat jocul si pentru PC-uri. Apoi totul a devenit istorie, jocul ajungand o adevarata senzatie iar in prezent acesta ocupa un loc de cinste in topul categoriei de jocuri online.

Ideea originala ce a stat la baza Bubbles

In prima varianta, ideea jocului era una inedita. Actiunea se desfasura intr-o chiuveta murdara, iar protagonistul, un balon din sapun, avea misiunea sa curete chiuveta. Bineinteles ca in practica nu era asa usor cum pare la o prima vedere, fiindca in calea balonului de sapun se iveau tot felul de obstacole precum perii sau bureti. Plus ca pe masura ce chiuveta se curata, balonul din sapun devenea tot mai mare, asa ca era din ce in ce mai dificil sa eviti „nemiloasele perii”. Si pentru a trece la nivelul urmator nu era suficient ca intreaga chiuveta sa fie curatata ci trebuia ca sapunul sa ajunga la o dimensiune optima.

Bubble Shooter – upgrade-ul de care era absoluta nevoie

Dupa 20 de ani de la aparitita sa, Bubbles a beneficiat de o noua versiune. Este vorba despre Bubble Shooter. Jocul a fost lansat pe data de 26 martie 2001 si prezenta foarte multe diferente fata de varianta sa initiala. Astfel, dintr-un joc destul de rudimentar, Bubbles a devenit un adevarat joc de strategie, in care este necesar sa potrivesti bilele de aceeasi culoare pentru a trece la nivelul urmator

In 2000 Bubbles a aparut si in platforma online

In prezent, foarte multe siteuri au cate un colt dedicat categorie de jocuri bubbles pentru a atrage un trafic mai mare. Putini stiu insa ca Bubbles a aparut pentru prima data pe internet in anul 2000, atunci cand o versiune a jocului a fost publicata pe Shockwave.com.

Impactul Bubbles asupra jocurilor online a fost unul urias. In prezent, orice site de jocuri online ce se respecta prezinta sectiuni speciale in care pot fi gasite sute de variante de jocuri bubbles online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image