Inlocuirea dintilor lipsa cu proteze dentare

0

Când se Protezele dentare necesare?

Medicul dentist va poate recomanda protezele ca o optiune pentru inlocuirea dintilor lipsa sau daca starea actuala a dintilor naturali depaseste posibilitatile de restaurare. Situatii care au ca rezultat eliminarea dintilor ramasi:
Carii grave care nu pot fi rzolvate prin terapia de canal
Stadii avansate ale bolii parodontale
Tratamentul de canal a esuat
Dintii sunt rupti si nu mai pot fi reparati
Radacinile sunt fracturate

Tipuri de proteze dentare

In principal se utilizeaza doua tipuri de proteze specifice in functie si de numarul de dinti naturali pe care un dentist este capabil sa-l restabileasca si sa-l mentina in gura.
Protezele complete sunt utilizate atunci cand nu mai sunt dinti ramasi pe arcada dentara superioara sau inferioara. Acestea sunt concepute pentru a inlocui toti dintii arcadei dentare. Diferitele tipuri de proteze complete includ supraprotezele, protezele imediate si  protezele conventionale. Protezele partiale sunt utilizate atunci cand lipsesc unul sau mai multi dinti de pe arcada. Acestea pot fi construite fie din metal, fie din cleme ceramice pentru a se ancora pe dintii ramasi pentru stabilitate.

Discutati cu medicul dentist

Daca nu sunteti siguri ca protezele sunt potrivite situatiei in care va aflati, faceti o programare pentru a discuta optiunile de tratament care va avantajeaza. Daca sunteti un bun candidat pentru proteza, numai medicul dentist o poate decide si va poate orienta catre un ortodontist, un medic specializat in inlocuirea dintilor lipsa, instruit in mod oficial si autorizat, care sa ia m?surile necesare pentru a fabrica proteza personalizata.

Gestionarea protezelor dentare

Purtate pentru prima data, protezele pot avea nevoie de unele ajustari la stilul tau de viata mai ales in primele luni de uzura. Alegerea unor alimente mai moi si usor de mestecat este recomandata pana cand sunteti destul de confortabili cu proteza. Din cauza modului in care sunt construite protezele, vorbirea poate fi afectata in primele cateva saptamani de utilizare. Daca intampinati astfel de probleme de pronuntie, incercati sa cititi ziarul cu voce tare pentru a practica discursul.

Osul si gingiile se micsoreaza in timp, mai ales in primele sase luni de la extractia dintilor. Acest lucru poate elibera protezele, acestea alunecand prin gura atunci cand vorbiti sau mancati, alunecand usor pe arc in timpul activitatii, sau chiar cazand total din gura in cazul in care sunt foarte slabite. Exista insa o procedura care remodeleaza proteza pe arcul dentar prin adaugarea de mai mult material acrilic la proteza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image