Romania, tara legendelor vii
Numele are legaturi lingvistice cu cuvintele “roman” si “Roma”. Intr-adevar, romanii au ocupat teritoriul pe care este acum Romania. Chiar limba romana isi are originile in Occident, schimbul de origini latine cu alte limbi romanice, cum ar fi spaniola sau franceza fiind evident. Romanii isi urmeaza patrimoniul lor ca un popor pre-roman dacic, care a ocupat teritoriul si a caror localitati sunt inca descoperite de arheologi.
Date despre Romania
Iernile Romaniei sunt umede cu zapada si ceata, iar verile temperate sunt presarate cu o multime de ploaie.
Romana este limba oficiala, dar vizitatorii vor auzi, de asemenea maghiara si germana vorbita in timp ce calatoresc prin Romania, ca urmare a mixului istoric de etnii care au ocupat, si inca ocupa, Romania.
Dracula in Romania
Acasta tara nu este timida cu patrimoniul sau macabru. Romania imbratiseaza bucuroasa legenda care a facut-o celebra, la fel ca si turistii care doresc sa experimenteze adevarata poveste al lui Dracula si a lui Vlad Tepes. Tururi tip dracula sunt disponibile pentru cei interesati. Ei pot fie sa se concentreze pe mosiile autentice si castele ale domnitorului insetat de sange sau pe aspectele fictive ale povestii Dracula, care pot include dormitul la un hotel care-i poarta numele. Alternativ, vizitatorii pot vizita domenii pe care Dracula a umblat si sa urmareasca miscarea si viata lui Vlad Tepes prin Romania.
Spa-uri si tesorturi din Romania
Peste o treime din toate izvoarele minerale calde din Europa se afla in Romania. Si nu este surprinzator deci, ca Romania are mai multe statiuni balneare cu servicii cum ar fi acupunctura, bai de namol, electroterapie si hidroterapie. Dar nu trebuie sa te limitezi la spa-uri pentru a experimenta apele curative ale Marii Negre care scalda 45 de mile de coasta din Romania si a caror efecte si beneficii medicinale se spune ca le-ar avea din plin.
Castele din Romania
Romania este renumita pentru castelele si palatele sale fermecatoare, care au fost construite chiar pana in secolul douazeci. De la arhitectura noua renascentista a Castelului Peles, la stilul gotic al Castelului Corvinestilor din Transilvania, puteti obtine o imagine ampla a istoriei bogate din Romania. Palatul Regal din Bucuresti, deschis de miercuri pana duminica, de asemenea, are lucrari expuse de artisti notabili, cum ar fi El Greco, Rubens au Rembrandt.
Cultura din Romania
Romania dispune de un bogat patrimoniu cultural, care include vacante de sarbatori, mestesuguri populare, muzica si mancare. Daca va aflati in timpul unei calatorii prin Romania tours, verificati calendarele de evenimente pentru datele de festivaluri sau vacante. Oportunitatile pentru vizitatorii care participa la aceste sarbatori se prezinta sub forma de piete de sezon, spectacole si demonstratii.