Pompe funebre Bucuresti si incinerarea?
Dupa decesul unei persoane aceasta poate fi inmormantata conform normelor religoase crestine sau poate fi incinerata. Optiunea tine in primul rand de vointa exprimata in timpul vietii de persoana care a decedat. In acest articol vom nota cateva lucruri importante in ceea ce priveste procesul de incinerare, precum si rolul pe care il are o firma de pompe funebre atunci cand in urma unui deces familia alege sa incinereze trupul neinsufletit.
Cu toate ca incinerarea este mai rar folosita la romani asta datorita credintei ortodoxe care recomanda clar inhumarea, in ultima perioada au loc tot mai multe solicitari de incinerare. Poate ca uneori membrii familiei nu vor fi de acord in prima faza cu incinerarea persoanei decedate cu toate ca aceasta si-a manifestat clar dorinta. Moartea unui om drag reprezinta o experienta devastatoare dar in general familia va tine cont de preferintele manifestate in timpul vietii de cel drag, chiar daca este vorba despre incinerare si nu despre inmormantare. De fapt, in foarte multe culte incinerarea este privita firesc.
Ceea ce stim sigur este ca termenul de incinerare isi are radacinile in cuvantul de origine latina „cremo” care inseamna „sa arda” iar incinerarea este o metoda foarte veche prin care trupurile fara suflet se eliberau.
Ce presupune incinerarea?
Inainte de incinerare, familia trebuie sa se asigure ca s-au indeplinit toate ritualurile necesare, ca are la indemana toate actele specifice si autorizatiile la indemana. Obtinerea autorizatiei de incinerare poate dura chiar si doua zile, de aceea este indicat sa va asigurati ca veti incepe aceasta procedura cat mai repede de la momentul constatarii decesului. Daca nu stiti exact care sunt pasii pe care sa-i urmati si ce documente trebuie sa completati, aveti acum posibilitatea de a contacta o firma de pompe funebre bucuresti care va poate ajuta cu tot ceea ce presupune acest lucru.
Cunoscand deja toate informatiile necesare pentru realizarea unei incinerari, firma de pompe funebre Bucuresti va reusi sa se ocupe de solutionarea documentelor intr-un timp mai scurt.
Trupul va fi asezat intr-un sicriu de incineratie realizat din lemn sau o cutie special creata pentru incinerare.
Familia persoanei decedate va comunica firmei de pompe funebre Bucuresti daca trupul detine vreo proteza sau alt dispozitiv mecanic sau radioactiv, caci acesta poate declansa o explozie in camera de incinerare.
Ulterior cosciugul cu trupul neinsufletit se va aseza in camera de incinerare, usa se va sigila iar cuptorul va incepe procesul de ardere. Incinerarea dureaza cam doua ore iar dupa inca o ora timp in care camera se ventileaza, familia poate prelua fragmentele osoase pentru a le depozita mai departe.