Crestinii ortodocsi pastreaza o traditie puternic inradacinata legata de pomenirea raposatilor. Coliva, parastasele, pomenile, zilele speciale (cum ar fi Sambata Mortilor) sunt doar cateva elemente ce subliniaza cat de importante sunt aceste lucruri pentru crestinii care se roaga pentru linistea celor adormiti.

Moartea celor dragi care ne sunt apropiati reprezinta una din cele mai dificile incercarcari pe care ni le trimite Dumnezeu in aceasta viata trecatoare. Nu exista lacrimi mai dureroase decat lacrimile unei mame care isi plange copilul pe care este nevoita sa-l ingroape inainte de vreme. Cu ce tristete si durere am putea compara durerea vaduvelor si a copiilor? Cu toate acestea, preotii ne invata si ne arata ca Domnul si Mantuitorul nostru se intoarce spre acest oameni nefericiti si ii mangaie cu respect „Nu plangeti!” Si Apostolul Pavel ne indeamna sa trecem peste aceasta durere cand spune „Nu va intristati!”

Oare ce inseamna toate acestea? Sigur ca nu inseamna ca trebuie sa-i uitam pe cei care au plecat dintre noi si sa-i scoatem din inimile noastre. Nu. Nicidecum. Din contra. Ar trebui sa-i iubim dupa ce isi dau duhul la fel ca inainte. Sa-i pastram in inimile noastre in acelasi mod. Si totusi intristarea nu trebuie sa vina peste moartea lor. Ca si crestini ortodocsi noi credem ca moartea nu ne desparte, ci ea reprezinta o poarta spre o alta viata, una mai buna, alaturi de Mantuitorul Iisus.

Insusi Dumnezeul ne-a aratat cum putem sa pastram legatura cu cei care mor. Iar una din aceste metode este reprezentata de rugaciune. Rugaciunea este cel mai bun mijloc de comunicare spirituala a celor care sunt in viata.

Gasim un exemplu uimitor al puterii rugaciunii in Faptele Apostolilor. In timp ce Sfantul Petru era la inchiasoare si dormea intre doi paznici, cei din Biserica Lui Dumnezeu se rugau pentru el (Fapte 12:5). Care a fost rezultatul acestei rugaciuni? In acea noapte, ingerul Domnului a aparut in inchisoare, l-a trezit pe Petru si l-a ajutat sa fuga.

Pentru linistea celor raposati rugaciunea si pomenirea sunt cele mai bune intentii pe care cei ramasi in aceasta viata le pot face. Ar trebui sa ne rugam pentru linistea si odihna celor plecati de langa noi, sa ii pomenim in cadrul parastaselor si a zilelor speciale dedicate raposatilor. In toate aceste zile de pomenire crestinii pot pregati o coliva pe care o sfintesc si apoi o impart celor prezenti.

Acum puteti comanda coliva foarte usor, direct prin telefon. Sunati la 0723.091.061 sau accesati http://colivabucuresti.ro/Contact.html pentru orice detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image