Hidrofoare de adancime la preturi excelente
Domeniul hidrofoarelor de adancime este unul destul de tehnic pentru cei mai multi dintre noi, iar daca esti in situatia de a fi nevoit sa cumperi un astfel de echipament pentru casa ta, atunci rezerva-ti putin timp pentru studiu. Cu siguranta vrei un hidrofor de adancime bun, care sa te tina si sa nu-ti faca probleme peste cateva luni.
Mic ghid de cumparare hidrofoare de adancime
Adancimea sursei de apa
Prima data, trebuie sa te orientezi in functie de adancimea sursei de ape, pentru zona une ai nevoie de un hidrofor. Pe scurt, in cazul in care sursa de apa este la o adancime mai mare de 8 metri, atunci iti trebuie neaparat un echipament cu ejector. Daca o sa te uiti putin in magazinele de specialitate, o sa observi ca aceste aparate se clasifica in functie de nivelul de la care au capacitatea de a aduce apa. Astfel, poate iti trebuie un dispozitiv pentru 15 metri, pentru 20 metri sau un hidrofor eficient de adancime care poate aduce apa de la 30 metri. Desigur, in practica exista hidrofoare super eficiente, gandite pentru a putea extrage cu usurinta apa de la o adancime de 40 de metri … ceea ce nu e deloc putin.
Puterea motorului
Mai departe, trebuie sa aveti in vedere puterea motorului hidrofoarelor de adancime. Daca aveti o sursa de apa situata la peste 20 metri sub pamant, atunci recomandarea specialistilor este sa va uitati la un hidrofor de capacitate 1000 – 1500W. In schimb daca adancimea este mai mica, atunci puteti opta si pentru o pompa cu motor mai putin puternic. Desigur, hidrofoarele de adancime mai puternice sunt mai scumpe.
Capacitatea rezervorului
Am ajuns la volumul rezervorului, un alt factor care te poate ghida pentru a alege cel mai eficient hidrofor de adancime pentru sursa de apa pe care o ai. Aici exista mai multe categorii:
– hidrofoare de adancime de 25 litri – sunt gandite pentru o cantitate limitata de apa
– hidrofoare de adancime de 50 litri sau peste – perfecte pentru sursele de apa menajera
– hidrofoare de adancime de 100 litri si peste – deja vorbim despre capacitate extinsa, utila mai ales in cazurile in care utilizatorul planifica irigatii ample.
Aduna valorile debitelor consumatorilor de apa si o sa-ti dai seama care este necesarul de litri de apa pe minut. Pornind de la acest rezultat o sa stii ce hidrofor de adancime sa alegi, in functie de debitul oferit de acesta.
Calitatea apei
Inca un lucru important de care ar trebui sa tineti cont este calitatea apei care trece prin hidrofor. Daca sursa de apa este una cu multe impuritati, atunci cumpara unul in consecinta, pregatit pentru a face fata murdariei. Altfel, in cazul in care apa este de calitate superioara, nu trebuie sa-ti faci probleme si poti cumpara cu incredere un hidrofor de apa curata. Pentru acesta, verifica parametrii oferiti de producatori in dreptul dimensiunii maxime admise pentru impuritati. Atentie, daca veti cumpara un hidrofor de apa curata iar apa se dovedeste a fi frecvent murdara sau cu multe impuritati, atunci exista risc sporit ca hidroforul sa se defecteze.
Pentru hidrofoare de adancime, hidrofoare cu ejector cu 5 ani garantie, hidrofoare cu ejector aspiratie 30 metri vizitati https://www.shop-einstal.ro/pompe-si-hidrofoare/hidrofoare-cu-ejector-aspiratie-30-metri