Cum procedezi cand nu ai timp sa servesti micul dejun?

0

Omiterea mesei de dimineata, reprezinta o problema din ce in ce mai des intalnita la oamenii moderni. Probabil stii ca, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei.

Probabil te intrebi de ce este atat de importanta. Ei bine, asa cum bine stii, masa de dimineata titi asigura o rezerva de energie necesara indeplinirii sarcinilor din timpul zilei. In afara de aportul de energie oferit, micul dejun accelereaza metabolismul, activeaza functiile sistemului digestiv si elmina starea de somnolenta din organism.

Multe persoane recurg la obiceiul de a sari peste masa de dimineata sub pretextul eliminarii kilogramelor in plus… MARE GRESEALA.  Atrag atentia asupra acestui aspect deoarece sunt ferm convins  ca este un obicei nociv pentru organism, in trecut aplicand-o la randul meu pentru acelasi scop. Rezultatul a fost insa, unul paradoxal. Am acumulat tesut adipos, eram tot timpul obosit, nu ma mai puteam concentra si eram la un pas de anemie.

Vazand toate acestea, am spus STOP si incetul cu incetul am redobandit obiceiul de a manca dimineata. Solutia pentru cei care nu iau masa de dimineata este una simpla: consumul de carbohidrati.

Carbohidratii  produc energie pe termen lung. Din aceasta categorie de alimente fac parte pastele fainoase, cerealele, fructele si dulciurile.

Personal, in fiecare dimineata pe la ora 7:30-8:00, consum un fruct si pot spune ca imi asigura energia pana la la ora pranzului. Pentru cei care nu au timp sa stea la masa, pot lua in drum spre scoala sau spre servici un mar, de exemplu. In cateva zile se va simti diferenta.

In orice caz, evita pe cat posibil dulciurile. Nivelul ridicat de zahar din sange, iti va cobora nivelul de energie in timp scurt. Deasemenea evita sa combini carbohidratii cu proteinele. Aceasta combinatie nu-ti va energiza organismul, ba chiar mai mult, iti va produce somnolenta.

Despre combinatiile alimentare gresite vom vorbi insa intr-un articol viitor. Nu uita, un fruct la inceputul zilei va face minuni pentru organismul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image