Cat costa o asigurare de sanatate si ce tratamente acopera acest tip de polita

0
asigurare de sanatate 2019

asigurare de sanatate 2019

Imediat dupa Viata in sine, cea mai de pret pentru fiecare dintre noi este, fara indoiala, SANATATEA. Este surprinzator insa cum putem gandi ca se poate intampla ceva neprevazut autoturismului nostru si investim in asigurarea lui, dar nu luam in calcul faptul ca se poate intampla ceva rau cu sanatatea noastra.

Atunci cand achizitionez o asigurare de sanatate, nu inseamna ca nu ma mai pot imbolnavi. Asigurarea aduce insa protectia financiara, adica suma de bani de care am nevoie pentru a trece peste impasul creat de afectarea sanatatii si pentru a ma concentra doar pe refacere, vindecare.

Cand ne imbolnavim, primele intrebari sunt „Unde ma tratez?” si „Cu ce costuri?”. Daca aleg sa ma tratez in functie de costul pe care mi-l pot permite in momentul respectiv, s-ar putea ca acesta sa nu fie suficient pentru a ma insanatosi si sa nu am acces la cele mai bune tratamente si cei mai buni medici specialisti.

Tocmai de aceea, solutia este sa investesc in achizitia unei asigurari private de sanatate inainte ca aceasta sa imi fie afectata. Intocmai cum imi asigur masina sau casa inainte ca ceva sa le afecteze, la fel TREBUIE sa procedez si cu sanatatea mea si a familiei mele.

Practic, prin plata unei prime de asigurare pe care o stiu si mi-o pot permite luna de luna sau an de an, asigurarea de sanatate imi da posibilitatea sa imi aleg furnizorul medical cel mai potrivit, in functie de nevoile mele de tratament, fara a avea grija cheltuielilor cu acesta. Cel mai important lucru, pe care orice roman trebuie sa-l cunoasca, este ca poate cumpara o asigurare adaptata nevoilor sale si bugetului disponibil.

Beneficii multiple la preturi accesibile

Societatile de asigurare ofera asigurari de sanatate private pentru toate buzunarele. Produsele disponibile pe piata romaneasca alterneaza de la simplu si accesibil, la complex si costisitor.

Acestea pornesc de la un pachet de baza care include doar anumite consultatii, analize si tratament ambulatoriu, pe teritoriul Romaniei, pentru care asiguratul poate plati in jur de 50 lei pe luna.  La pachetul de baza se pot adauga servicii suplimentare precum spitalizarea si interventiile chirurgicale, urmarirea sarcinii si nasterea, investigatii si tratamente complexe si nu in ultimul rand transplanturi si tratamente pentru cancer in strainatate. Pentru toate acestea pretul platit lunar poate depasi chiar si 400 lei, insa gradul de acoperire este amplu.

Un alt beneficiu incontestabil al asigurarilor private de sanatate este accesul la clinici si spitale private. Desigur, vorbim din nou de o gama larga de produse, pornind de la cele lansate in parteneriat cu o anumita clinica privata, care ofera deci posibilitatea de a accesa doar serviciile clinicii in cauza, la cele care ofera posibilitatea de a fi tratat la orice unitate medicala atat in Romania, dar, la nevoie, si in strainatate.

Nu in ultimul rand, un alt beneficiu la fel de important este dat de decontarea directa intre prestatorul de servicii medicale si asigurator. Societatile de asigurare incheie contracte de colaborare cu prestatorii de servicii medicale. Astfel, clientii care aleg sa se trateze la prestatorii respectivi nu trebuie sa scoata niciun ban din propriul buzunar.

In ceea ce priveste pretul unei asigurari de sanatate, acesta difera in functie de un numar de factori, cum ar fi varsta asiguratului, complexitatea produsului si acoperirea teritoriala, precum si de numarul persoanelor asigurate.

De exemplu, pentru o persoana avand varsta de 35 de ani, prima de asigurare pentru pachetul minimal la un asigurator local (cu acoperire in reteaua unui singur prestator privat) porneste de la aproximativ 45 lei/luna. Pachetul minimal la un asigurator international porneste de la 500 lei/luna insa, si acoperirile sunt incomparabil mai mari (atat ca teritoriu, cat si ca prestatii medicale si sume asigurate).

Solutii si produse de asigurare a sanatatii exista pentru aproape toata lumea, desigur nu facem referire la cetatenii cazuri sociale sau la cei a caror stare de sanatate este deja grav afectata, dar pentru toti ceilalti este doar o chestiune de informare si alegere in cunostinta de cauza.

Situatia se schimba fundamental atunci cand ne referim la un grup de angajati. Puterea de negociere pe care o are un numar mare de persoane aduce, la fel ca si in cazul asigurarilor de viata, atat un avantaj de pret (acesta putand sa fie chiar si mai putin de jumatate din pretul pe care l-ar plati o persoana care si-ar face individual asigurarea), cat si de acoperire (asiguratorii oferind de exemplu acoperire chiar si in cazul bolilor pre-existente).

De exemplu, pentru un numar de 100 de angajati asigurati, prima lunara poate incepe la un asigurator local de la 26 de lei/ angajat (pachet minimal), in timp ce la un asigurator international porneste de la 350 lei / luna / angajat.

Asigurarea de grup aduce cu sine un alt beneficiu foarte important si anume faptul ca se poate negocia extinderea beneficiilor respective si pentru familiile angajatilor.  Intr-o negociere individuala sau pentru o familie nu se poate ajunge niciodata la preturile si acoperirile oferite angajatilor unei companii.

Desi tot mai multe societati de asigurare au in portofoliu produse de asigurare de sanatate, ponderea acestui segment este de doar 1% din totalul pietei de asigurari din Romania, ceea ce inseamna ca deocamdata mult prea putini romani acceseaza produsele de asigurare a sanatatii in sistem privat.

Toti ne putem imbolnavi, mai grav sau mai putin grav, din cand in cand, tocmai de aceea asigurarea sanatatii nu ar trebui sa lipseasca nimanui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image