CUM INFLUENȚEAZĂ PARCHETUL SĂNĂTATEA TA ȘI A FAMILIEI?

0
parchet

Beneficiile parchetului de lemn sunt remarcabile. Ce alt tip de pardoseală nu se demodează, este rezistent pe parcursul multor generații, se potrivește oricărui stil de amenajare interioară și este foarte ușor de întreținut? Însă ceea ce nu știe multă lume este faptul că parchetul din lemn are beneficii semnificative asupra sănătății tale.

Lemnul are un impact direct asupra calității aerului din interior. De fapt, parchetul de lemn îmbunătățește semnificativ calitatea aerului din casă, în comparație cu celelalte opțiuni pentru pardoseală.

Numărul oamenilor afectați de alergii crește de la un an la altul. Alergenii sunt peste tot. Unii se întâlnesc mai des înafara casei, cum ar fi polenul și sporii de mucegai, iar alții sunt mai frecvenți în interiorul clădirilor, precum acarienii de praf și părul de la animale. Și pentru că tratarea bolilor cauzate de alergii costă foarte mult – bani pe medicamente și zile lipsă de la serviciu sau școală – este în interesul tuturor să se prevină și să se minimizeze acumularea de alergeni ori de câte ori este posibil.

Factorii alergeni din exteriorul caselor noastre pot fi greu de controlat, însă există modalități de a minimiza impactul alergenilor ce se găsesc în interiorul caselor și birourilor noastre. Toți factorii ce provoacă alergii se pot acumula în interior. Se pot aduna pe haine, în păr, pe mobilă, pe perdele, pe pat, pe pereți și pe podea.

Ștergerea prafului, datul cu aspiratorul și spălatul suprafețelor vor minimiza impactul alergenilor din interior, însă aceste activități le și stârnesc. O modalitate bună de a preveni alergiile este de a elimina spațiile în care se adună. Pardoseala este un astfel de spațiu din interior pe care alergenii pot fi ținuți sub control. Anumite tipuri de pardoseală, cum ar fi mocheta, facilitează adunarea alergenilor. Micro-organismele minuscule, polenul, praful, acarienii, mucegaiul, părul de la animale și alte micro-substanțe tind să se adune printre fibrele mochetei. Alte tipuri de pardoseală, cum este parchetul din lemn, tind să minimizeze acumularea de alergeni deoarece nu există fibre. Calitatea aerului va fi mult îmbunătățită odată cu instalarea parchetului din lemn.

Iată și motivele:

– proprietarii de case consideră că sănătatea familiilor lor este direct influențată de gradul de curățenie al pardoselilor. Și majoritatea cred că parchetul de lemn este cel mai eficient în îmbunătățirea calității aerului din interiorul caselor lor.

– parchetul de lemn este hipoalergenic, ceea ce oferă un mare avantaj celor ce suferă de alergii. Parchetul de lemn nu adăpostește microorganisme sau pesticide captate din aerul liber, așa cum o fac alte variante de pardoseală. De asemenea, acesta reduce la minimum acumularea de praf, mucegai și păr de animale, ceea ce îmbunătățește calitatea generală a aerului din interior.

– parchetul de lemn are un impact semninicativ asupra aerului într-un mod mai puțin tangibil: lemnul este un produs cu amprentă a carbonului cu valoarea zero.

După cum se știe, pe măsură ce un copac crește el absoarbe dioxid de carbon din mediul înconjurător și produce oxigen. Ceea ce majoritatea oamenilor nu știu este că produsele făcute din lemn, inclusiv parchetul din lemn, stochează dioxid de carbon pe parcursul perioadei de utilizare. Cu alte cuvinte, chiar după ce copacul este trăiat și transformat în parchet, el continuă să stocheze dioxid de carbon atâta timp cât este folosit. Aceasta este un exemplu excelent despre a trăi în armonie cu natura, ce reflectă încă un mod prin care parchetul de lemn îmbunătățește calitatea aerului din casele oamenilor.

În ultimii ani, parchetul de lemn a fost îmbunătățit prin utilizarea produselor de finizare și lipire cu emisii reduse de compuși organici volatili. Aceștia sunt gaze ce sunt emise de produsele chimice și s-a determinat că sunt dăunătoare oamenilor.

Clienții ce aleg parchetul de lemn știu acum că această alegere va reduce cantitatea de factori alergeni din casă și va îmbunătăți calitatea aerului respirat de familiile lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image