SEO. Ce este și de ce ai nevoie de el?
Orice site care vrea sa vanda in 2019 are nevoie de SEO. Ce este SEO, insa? De unde trebuie sa inceapa un administrator de site pentru a se asigura ca are un SEO de buna calitate?
Sunt, fara doar si poate, intrebari pe care oricine si le pune. Procesul de optimizare Seo este unul complex, asadar, nu este nimic gresit in a pune astfel de intrebari. Vom incerca totusi sa raspundem pe scurt.
Ce este SEO?
SEO este acronimul de la Search Engine Optimization si poate sa acopere toate actiunile pe care le face un proprietar de site cu scopul de a ajunge cat mai sus in cautarile Google. De regula, SEO poate fi facut in regim propriu sau se poate angaja o firma care ofera servicii Seo. Cea dea doua varianta este intotdeauna mai inspirata, deoarece reuseste sa aduca rezultate rapide, fara costuri foarte mari.
Ce actiuni implica SEO?
In general, procesul seo este compus din mai multe parti:
- Constructia unui site bine optimizat. Asta inseamna un site rapid, bine structurat, care sa fie focusat pe cuvintele cheie vizate si sa raspunda tuturor intrebarilor pe care le au potentialii clienti. Constructia site-ului si asigurarea unui continut de calitate trebuie sa preocupe cel mai mult, deoarece sunt cele mai importante.
- Backlinkuri. Pentru a avea rezultate cat mai bune, un site trebuie sa beneficieze de backlinkuri, adica legaturi de pe alte site-uri. In general,acestea sunt obtinute prin advertoriale SEO, dar pot fi obtinute si prin alte surse, cum ar fi forumurile sau directoarele de articole. Este important ca aceste backlinkuri sa para cat mai naturale.
- Social media. Traficul din social media poate sa ajute extrem de mult. Tocmai de aceea, orice site trebuie sa aiba o prezenta serioasa in retelele de socializare si sa atraga cat mai multi oameni prin postari inteligente.
- Constanta. Nu este suficient sa ai un site bine pus la punct. Este bine sa fii mereu constant si sa vii cu ceva nou. Google-ul apreciaza intotdeauna informatia noua si relevanta, motiv pentru care este indicat un blog pe care sa ai mereu informatii proaspete, foarte relevante cu domeniun in care activezi.
In teorie SEO nu este greu. In practica insa, este un proces destul de stufos care merita toata atentia. Daca il faci bine insa, ai toate sansele sa te bucuri de succes.