Vrei sa publici advertoriale? Iată ce trebuie sa știi!

0
copy-writing

Daca ai un site, cu siguranta ai auzit de advertoriale. Cu toate astea, sunt sanse sa nu stii ce sunt advertorialele si cum trebuie sa te folosesti de ele pentru a obtine cat mai multe rezultate. Tocmai de aceea, am facut un mic ghid al advertorialului, prin care afli ce este, cum il publici, unde il publici si ce trebuie sa faci pentru a fi cat mai eficient.

Ce este un advertorial?

Este un articol platit pe care il publici pe un site relevant cu site-ul pe care il administrezi. Foarte multe ziare mari ofera posibilitatea de publicare advertoriale, insa exista si multe bloguri care iti ofera astfel de solutii. Un advertorial contine un link catre site-ul tau si informatii relevante despre produsele sau serviciile pe care le oferi. Un astfel de articol poate sa aiba mai multe scopuri:

  • Promovare directa. Poti atrage o parte din traficul site-ului unde publici advertorialul si iti poti crea clietni;
  • Optimizare SEO. Linkurile catre site-ul tau pot ajuta la obtinerea unor pozitii mai bune in Google;
  • Branding. De asemenea, poti sa iti conturezi un brand, mai ales daca alegi sa publici pe o platforma de stiri cunoscuta sau pe un site foarte relevant in domeniul tau.

Unde sa publici advertoriale?

Orice advertorial este bun, insa daca vrei rezultate rapide trebuie sa publici in site-uri relevante, cu o vechime cat mai mare si cu o activitate zilnica. Poti incerca sa ceri preturi direct de pe site-urile de pe care crezi ca poti avea rezultate relevante sau poti sa apelezi la o firma de SEO. De regula, apeland la o firma vei obtine preturi mai bune, deoarece aceasta achizitioneaza volume mai mari si poate sa obtina oferte foarte atractive.

Cate advertoriale trebuie sa publici?

Cat mai multe! Cu cat esti mai prezent in mediul online, cu atat rezultatele sunt mai bune si mai relevante.

Cat costa un advertorial?

Costurile pot fi foarte variate in functie de mai multe criterii. De regula, acestea incep de la doar cateva zeci de lei pe blogurile mici si ajung la peste cateva sute de lei pe site-urile foarte mari.

Ce altceva trebuie sa mai ai in vedere?

Inainte de a publica advertoriale trebuie sa te asiguri ca site-ul tau este foarte bine pus la punct. Ocupa-te de publicare articole, asigura-te ca serviciile pe care le oferi sunt cat mai bine prezentate si incearca sa raspunzi tuturor cerintelor pe care ar putea sa le aiba clientii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image