Cea mai bună rețetă pentru pâinea la aparat

0

Astăzi am facut prima pâine (pâinea din imagine nu are zahăr) la aparat după o pauză de 2-3 ani, aproape ca ruginise aparatul de facut pâine. În primă fază nu mai știam rețetele, însă dupa ceteva căutari mi-am amintit cum am facut cea mai buna pâine la aparat.

Incrediente (pentru o pâine de 1000 g): 

  • 395 ml de apă
  • 8 l.c. ulei de măsline
  • drojdie uscată 1.1/3 l.c. (nu mai mult de 10 grame)
  • 600 grame de Făină T55
  • 8 grame de gluten
  • o lingura de zahăr (ajută la rumenire)
  • sare după gust

Cum se prepară:

Doar cu o mașină automată de făcut pâine.

  1. În primă fază se adaugă apa călduță (nu trebuie să o fierbeți)
  2. La pasul numărul doi se adaugă sarea și zaharul
  3. După care se adaugă făina
  4. Deasupra făinei se adauga glutenul, uleiul de măsline si drojdia uscată.

De obicei, îmi fac pâinea după bunul plac. De exemplu, la pâinea din poza, am adăugat cateva semințe de susan și cateva bucățele de masline (ATENȚIE: Să nu puneți prea multe ca strică gustul pâinii). Mai poți prepara pâine cu muștar sau pâine cu portocală, totul depinde de gusturile voastre. Un pont bun: Ca pâinea să iasă pufoasă, poți adăuga puțin unt.

Ca si aparat am folosit un TEFAL Home Bread Baguette PF6101, însă modelul este ceva mai vechi și nu prea se mai găsește prin magazinele online. Pentru cei care doresc să achiziționeze un model nou, le recomand Philips HD9016/30 , acesta vine cu o capacitate de 1000 g, are funcții de Timer, Sistem anti-alunecare, Coacere rapida și Preparare iaurt. La achiziția aparatului de pâine, primiți în pachet și o carte cu rețete + o cană de măsurare și o linguriță de măsurare.

Summary
recipe image
Recipe Name
Pâine de casă făcută la mașina de pâine
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image