Cum prepari cea mai buna omletă cu spanac
Ce aveți nevoie (pentru 2 porții):
- 100 g brânză feta
- 50 g spanac
- 4 ouă
- 1 vârf de sare
- ½ cățel de usturoi
- 3 linguri. l. smântână
- 2 lingurițe. l. mărar și pătrunjel tocat fin
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, piper – după gust
- nuci- opțional pentru servire
Cum prepari omleta:
- Bateți ouăle într-un bol, adăugați smântână, sare, piper și amestecați bine.
- Într-un alt bol, amestecați brânza feta, usturoiul tocat și ierburile. Acest amestec va fi necesar chiar la final.
- Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți spanacul timp de 2 minute (dacă ați luat înghețat, până se topește complet). Pune-l pe o farfurie.
- Turnați amestecul de omlete în aceeași tigaie și prăjiți timp de 3 minute la foc mediu pentru a se găti bine.
- Pune spanacul pe o jumătate din omletă și acoperă-l pe celălalt cu partea de sus.
- Introduceți tigaia într-un cuptor preîncălzit la 180 ° C pentru câteva minute.
- Înainte de servire, tăiați omleta în jumătate sau lăsați-o întreagă, presărați cu nuci și un amestec de brânză și ierburi deasupra.