Cum să alegeți laptele de migdale
Laptele vegetal este o alternativă bună la cel normal dacă există o alergie diagnosticată sau intoleranță alimentară.
Important! Laptele de migdale – ca orice nucă și produs din semințe – poate provoca alergii.
Ce să cauți atunci când alegi laptele de migdale?
Laptele este una dintre principalele surse de calciu. Deci, într-un pahar cu lapte de vacă avem 300 mg de calciu, iar într-un pahar cu iaurt – aproximativ 250 mg. Împreună, acoperă complet necesarul zilnic de calciu de 500 mg stabilit de OMS. Laptele vegetal în sine nu conține calciu, așa că atunci când alegeți, merită să dați preferință celor îmbogățite în calciu.
Ce trebuie/nu trebuie să conțină laptele vegetal:
- Zahărul. La fel ca siropul, mierea, fructoza și alți îndulcitori. Cu cât este mai aproape de sfârșitul listei acest ingredientt, cu atât mai bine. Cea mai bună opțiune este aceea în care nu există deloc zahăr.
- Stabilizatori și emulgatori. Aditivi care asigură uniformitatea structurii și vâscozitatea acesteia. Aceasta, de exemplu, guma de fasole de lăcustă (naturală și sigură, este obținută din fasole din salcâmul mediteranean) sau lecitină de floarea soarelui.
- Gumă Gellan. Un supliment artificial sigur, care joacă rolul de fibre. Îmbunătățește digestia. Guma Gellan este o polizaharidă anionică solubilă în apă produsă de bacteria Sphingomonas elodea. Bacteria producătoare de gellan a fost descoperită și izolată de fosta diviziune Kelco din Merck & Company. Guma Gellan are un nivel de toxicitate scăzut.
- Vitaminele B, E, D. Ca și calciul, îmbogățesc laptele vegetal. Biodisponibilitatea acestor vitamine este mai mică decât cele găsite inițial în produse, dar, de asemenea, destul de acceptabilă.