Un nou studiu a arătat că consumul zilnic de cafea reduce riscul de boli coronavirus cu zece la sută, deoarece băutura „dă un impuls turbo” sistemului imunitar.
Potrivit unui studiu amplu, câteva căni de cafea pe zi reduc riscul de COVID-19 cu aproximativ o zecime, potrivit Daily Mail.
Într-un nou studiu realizat de Universitatea Northwestern, Illinois, experții au examinat o varietate de alimente care pot proteja împotriva infecției severe COVID-19. Cercetătorii au descoperit că consumul a cel puțin două până la trei căni de cafea pe zi a redus riscul de COVID-19 cu aproximativ o zecime.
Oamenii de știință americani care au analizat date despre 40 de mii de adulți britanici cred că, consumul de cafea protejează împotriva virusului. Ei cred că băutura conține substanțe chimice sănătoase din plante care pot activa sistemul imunitar.
Potrivit pentru Earth.Com, studiul a furnizat dovezi ca consumul de cafea oferă protecție împotriva COVID-19, chiar și în rândul unor persoane cunoscute ca au fost expuse la coronavirusului.
Echipa a analizat factorii dietetici de bază, inclusiv aportul zilnic de cafea, ceai, pește gras, carne procesată, carne roșie, fructe și legume.
Studiul a adăugat că o porție zilnică de legume are un efect similar.
Dar ceaiul și fructele nu par să ajute la protejarea împotriva coronavirusului, în timp ce o dietă bogată în carne procesată precum cârnații și slănina crește șansele de a se îmbolnăvi grav.
Rezultatele studiului au fost publicate în revista Nutrients.
„Starea nutrițională afectează imunitatea, dar legătura sa specifică cu susceptibilitatea la COVID-19 rămâne neclară. Am examinat relația datelor nutriționale specifice și a incidentelor cu COVID-19 la Marea Britanie Biobank (UKB) ”, au scris autorii studiului.
„Expunerea individuală la COVID-19 a fost estimată utilizând numărul mediu lunar de cazuri pozitive din Marea Britanie pentru populații geografice specifice”, au explicat cercetătorii. Regresia logistica a evaluat sansele unui rezultat pozitiv al COVID-19 pe baza statutului alimentar, ajustat pentru factorii socio-demografici de baza, istoricul medical si alti factori ai stilului de viata.
In timp ce aceste rezultate necesita confirmare independenta, respectarea anumitor linii directoare dietetice ar putea fi un instrument suplimentar la liniile directoare existente de protectie COVID-19 pentru a limita raspandirea virusului, au concluzionat cercetatorii.