Generatoare de curent Rotakt – Caracteristici şi aplicabilitate

0

Un generator electric este un dispozitiv folosit pentru a produce energie electrică. Această energie poate fi stocată în baterii sau poate fi furnizată direct în case, magazine, birouri, etc. Generatoarele electrice funcționează pe principiul inducției electromagnetice. O bobină conductoră (o bobină de cupru înfășurată strâns pe un miez metalic) este rotită rapid între polii unui magnet de tip potcoavă. Bobina conductoră împreună cu miezul său este cunoscută sub numele de armătură.

Armătura este conectată la un arbore al unei surse de energie mecanică, cum ar fi un motor, și este rotită. Energia mecanică necesară poate fi furnizată de motoarele care funcționează cu combustibili precum motorină, benzină, gaz natural, etc., sau prin surse regenerabile de energie precum o turbină eoliană, turbină cu apă, turbină alimentată cu energie solară, etc. Când bobina se rotește, aceasta taie câmpul magnetic care se află între cei doi poli ai magnetului. Câmpul magnetic va interfera cu electronii din conductor pentru a induce un flux de curent electric în interiorul acestuia.

Caracteristicile generatoarelor electrice

  • Putere: Generatoarele electrice cu o gamă largă de capacități de ieșire de putere sunt ușor disponibile. Cerințele de putere scăzute sau ridicate pot fi îndeplinite cu ușurință prin alegerea unui generator electric ideal cu puterea de ieșire corespunzătoare.
  • Combustibil: pentru generatoarele electrice sunt disponibile mai multe opțiuni de combustibil, cum ar fi motorină, benzină, gaz natural, GPL etc.
  • Portabilitate: Există generatoare disponibile pe piață care au roți sau mânere montate pe ele, astfel încât să poată fi mutate cu ușurință dintr-un loc în altul.
  • Zgomot: Unele modele de generatoare au tehnologie de reducere a zgomotului, care le permite să fie menținute în imediata apropiere, fără probleme de poluare fonică.

Generatorul de curent Rotakt ROGE8500D, cu putere de 8.5 KW este dotat cu sistem automat de reglare a voltajului (AVR). Acesta funcţionează pe benzină şi dezvoltă o putere de 17 CP, fiind în 4 timpi şi cu răcire pe aer, OHV. Capacitatea rezervorului este de 25 de litri, iar consumul de 3,57 l/h îi oferă o autonomie de lucru de aproximativ 7 ore. Graţie sistemului de automatizare ATS, acesta vă permite să îl folosiţi ca sursă de backup în cazul lipsei de energie electrică.

Aplicații ale generatoarelor electrice

  • Generatoarele electrice sunt utile pentru case, magazine, birouri etc. ce se confruntă cu întreruperi frecvente de curent. Acţionează ca o rezervă pentru a se asigura că aparatele primesc alimentare neîntreruptă.
  • În zonele îndepărtate, unde electricitatea de la linia principală nu poate fi accesată, generatoarele electrice acționează ca sursă primară de alimentare cu energie.
  • Atunci când lucrați pe locurile de proiect unde electricitatea nu poate fi accesată de la rețea, generatoarele electrice pot fi utilizate pentru alimentarea mașinilor sau uneltelor.

Ţinând cont de toate aceste aspecte, realizaţi cât de util poate să fie un astfel de generator. Dacă sunteţi interesaţi de achiziţionarea unui generator de calitate pentru a vă proteja de penele de curent, intraţi pe pagina dedicată generatoarelor de curent ROTAKT şi alegeţi-vă produsul potrivit nevoilor dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image