Cum putem organiza mai bine camera copilului?

0
mobilier copii2

Organizarea unei camere pentru copii nu ar trebui sa implice mari batai de cap sau o cheltuialamare. Pentru mobila camera copii, nu sunt necesare piese foarte mari de mobilier, dar nici multe lucruri. Trebuie sa ne gandim la confortul propriu al copilului si sa facem din dormitorul sau, un spatiu simplu, functional si organizat in care sa se poata desfasura cat mai bine.

Este important sa o conditionati in asa fel incat sa-i faciliteze dezvoltarea, dar sa isi poata desfasura si activitatilor sale. Astfel, este recomandabil sa o organizati putin cate putin si intotdeauna in functie de varstasi de nevoile copilului. De asemenea, este bine sainvatam sane punem in locul celor mici, pentru a putea vedea ce nevoi si ce facilitati pot avea in propriul dormitor.

Priviti lumea asa cum o vede copilul dumneavoastra

Acesta este primul lucru pe care trebuie sa-l facem pentru a putea vedea totul din perspectiva lor. Asezati-va pe podea sau statiin genunchi si urmariti spatiul. De acolo puteti vedea daca lucrurile le sunt accesibile. Avand lucrurile la indemana, acest lucruii va face sa aiba control si ordine asupra propriilor lucruri si astfel sa castige autonomie si sastie faptul ca totul isi are locul. Lasati spatiul sa fie cu cat mai putine obstacole, astfel incat sa se poata misca liber.

Alegerea culorilor

Ideal este ca in dormitorul copiilor, sa fie un mediu in tonuri neutre si calde, care sa incurajeze linistea si relaxarea. Cautati o paleta de culori care va place si creati armonie in mediul din camera. In plus, prin textile si covoare putem da o nota unica a camerei. Modul in care alegem culorille din camera copiilor, se va reflecta asupra unei calitati mai bune a somnului.

Cumpararea patului

Patul este elementul principal al dormitorului. Ideal este sa fie un pat la nivelul solului, adaptat inaltimii lor, astfel incat sa poata urca si cobori singuri, fara a avea nevoie de ajutor. In acest fel, incurajam, de asemenea, ca cei mici sa isi faca patul de la o varstafrageda. Amintiti-va ca nu conteaza cat de bine sau prost facut este, ci obiceiul pe care acestia il dobandesc.

Zona de lectura

Ce rost are sa avem rafturi cu carti daca nu le putem accesa? Asezati rafturile mici la inaltimea copilului dumneavoastrasi asezati cartile cu copertile vizibile. Daca aveti si spatiu in acea zona, amplasati un birou, scaune birou copii, dar puteti pune si perne sau un covor mic. Copiii vor avea astfel, un coltin care lectura este incurajatasi in care pot lua si lasa cartile, dintr-un loc, cu usurinta.

Coltul pentru creatii

Asezati o masasi un scaun adecvat proportiilor copiilor, iar langa ea puneti intr-un mod ordonat elementele necesare pentru a desena, astfel incat atunci cand copilul incepe activitatea sa nu aiba nevoie de ajutorul nostru. In acest colt, puteti atarna o tabla, precum si imagini, dar nu uitati sale asezati la nivelul ochilor copiilor, astfel incat sa le poata observa usor. Acest lucru le va stimula creativitatea si capacitatea de a observa.

Zona de jocuri

Din nou, rafturile puse la inaltimea copilului, vor fi cei mai buni aliati ai nostri, astfel incat acestasa poata folosi jucariile in mod independent. Puteti folosi sertare, cosuri, cutii, in care veti grupa obiectele in functie de tipul lor: masini, lego, etc.  Un sistem usor si economic este de a utiliza ladite de fructe din lemn, pentru a depozita jucarii. In plus, o idee buna este sa rotiti jucariile, astfel incat spatiul din camera sa nu fie plin de lucruri. In felul acesta, cei mici vor putea sa se concentreze pe ceea ce au si sa aprecieze mai mult lucrurile.

Copiii au nevoie de o camera aerisita, fara multe obiecte in jur. Ncesare in camera copilului sunt cosurile pentru depozitare, patul, biroul si scaunul, acestea fiind utile pentru joaca si pentru desfasurarea activitatilor educative. Daca spatiul va permite, puteti monta si o biblioteca sau comode, acestea fiind recomandate sa fie la inaltimea copilului, pentru a avea acces usor la ele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image