Cum s-a desfăşurat cea de-a 4 a ediţie din Gala SuperTeach 2022 „Children First”?

0

La data de 1 iunie 2022, a avut loc cea de-a 4-a ediţie a Galei SuperTeach, atât offline, cât şi în mediul online. Printre participanţii la eveniment s-au numărat reprezentanţi ai mediului diplomatic, experţi în educaţie, reprezentanţi ai aparatului guvernamental, oameni de business, dar şi profesori, elevi şi părinţi.

Evenimentul a fost creat pentru a celebra impactul pe care îl au profesorii cu mentalitate deschisă asupra elevilor, sprijinindu-i să îşi dezvolte abilităţile esenţiale pentru viitor.

La debutul Galei SuperTeach Children First, reprezentanţii Asociaţiei au ţinut un discurs, ţinând să precizeze următorul aspect „Ce cadou mai frumos le putem oferi copiilor de 1 iunie, dacă nu accesul la o educaţie cu mentalitate deschisă, profesori implicaţi, atenţi, care să descopere măreţia din fiecare copil?”

Pe scenă au urcat peste 60 de copii, ce au prezentat adulţilor nevoile, dorinţele şi idealurile lor, sub formă de discursuri şi întrebări adresate celor prezenţi.

Ziua de 1 iunie a reprezentat un prilej de sărbătoare în rândul copiilor, tot ei fiind cei ce au înmânat trofee profesorilor lor, în semn de apreciere. Profesorii au devenit adevărate modele pentru elevi, înţelegându-le nevoile şi încurajându-i să iubească anii de şcoală.

În cadrul evenimentului, s-a organizat şi o licitaţie pentru educaţie, având drept obiectiv strângerea de fonduri pentru susţinerea comunităţii profesorilor cu mentalitate deschisă.

Persoanele reprezentante ale mediului de afaceri, ce au luat parte la eveniment, au licitat atât pentru experienţe şi echipamente, dar şi pentru piese vestimentare ce au aparţinut celor mai cunoscuţi sportivi români, campioni la nivel naţional, artişti sau antreprenori. Spre exemplu, printre obiectele scoase la licitaţie s-au numărat costumul de gimnastică oferit de Marius Urzică, dar şi mingea lui Horia Tecău. De asemenea, de mare interes au fost şi sejururile în cele mai frumoase resorturi din România, zborul deasupra Brasovului sau abonamentele la Untold.

Printre obiectivele de viitor ale Asociaţiei SuperTeach se numără atingerea statisticii de 1 milion de copii cu profesori cu mentalitate deschisă.

Până în prezent, peste 30.000 de profesori au luat parte la evenimentele organizate de Asociaţia SuperTeach, iar 800 dintre aceştia au urmat cursurile din Programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educaţie”, ce a fost iniţiat de Institutul Arbinger din SUA.

Principalul obiectiv al Asociaţiei este acela de a transforma sistemul educaţional din România, începând cu profesorii, deoarece aceştia reprezintă baza evoluţiei sociale şi economice.

Un număr impresionant de experţi în educaţie şi speakeri au luat parte la cele 50 de conferinţe SuperTeach, ce au avut loc în marile oraşe din ţară, cât şi la sutele de webinarii ce au fost dedicate formării şi dezvoltării cadrelor didactice.

Pentru următorii 5 ani, Asociaţia îşi propune să lanseze proiectul „Şcoala Superteach” în fiecare judeţ din ţară, în vederea pregătirii a 20.000 de profesori în cadrul Programului de Mentalitate Deschisă în Educaţie, beneficiile fiind vizibile la aproximativ 1 milion de elevi.

Prin definiţie, SuperTeach reprezintă un proiect elaborat de antreprenori, pentru a sprijini atât cadrele didactice, cât şi întregul sistem educaţional preuniversitar.

Mai multe informaţii despre SuperTeach puteţi descoperi atât pe site-ul oficial superteach.ro, cât şi pe pagina de Facebook a Asociaţiei.

Credit foto: Bogdan Grigore/ COOPerativa Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image