5 cele mai comune greseli facute atunci cand iti renovezi locuinta
Renovarea locuintei dumneavoastra, indiferent ca este un apartament sau o casa, reprezinta o oportunitate excelenta de a-i actualizati aspectul dupa ultimele trenduri in materie de decoratii interioare, dar si sa o eficientizati din punct de vedere energetic.
In acest sens, trebuie sa aveti in vedere cele mai des intalnite greseli realizate in acest proces, pentru a va asigura ca operatiunea va decurge conform asteptarilor.
1. Nu evaluati si planuiti ceea ce trebuie facut
Inainte sa incepeti renovarea propriu zisa este important sa planuiti si sa decideti exact ceea ce doriti sa schimbati. Avand in vedere ca aceasta actiune este destul de anevoiasa, atat din punct de vedere financiar, al fortei de munca, dar si temporal este esential sa aveti grija sa luati in considerare toate elementele pentru a nu repeta operatiunea in viitorul apropiat.
De aceea este important sa verificati instalatia electrica, instalatiile sanitare, caloriferele si tevile, usile de interior, parchetul, gresia si nu in ultimul rand tamplaria de termopan.
2. Nu este stabilit un buget
Renovarea unei locuinte necesita o investitie financiara destul de mare, de aceea dupa ce ati constatat ce trebuie schimbat sau modificat, sa intocmiti un buget care sa le cuprinda. De cele mai multe ori este indicat sa adaugati aproximativ 10% suplimentar pentru a lua in calcul diferenta de preturi sau diverse cheltuileli neasteptate.
3. Folositi materiale de calitate inferioara
Chiar daca aveti o renovare majora de realizat sau chiar una mai mica, materialele pe care le veti folosi trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Avand in vedere ca aceasta actiune reprezinta o investitie pentru viitorul dumneavoastra, trebuie sa fiti atent si sa evitati alegerea unor materiale de calitate scazuta deoarece va exista riscul ca acestea sa isi schimbe proprietatile in timp si sa va oblige sa reluati renovarea, pierzand in acest fel resurse financiare si timp pretios.
4. Nu schimbati termopanele vechi cu unele performante
Desi la o prima vedere aceasta investitie poate parea mare, randamentul termic pe care il au termopanele vechi este unul foarte scazut, lucru ce are un impact semnificativ asupra bugetului lunar de incalzire si racire.
Compania Salamander, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de tamplarie PVC din Romania va poate ajuta sa va izolati locuinta cu termopane performante. Acestea pot influenta in mod direct confortul dumneavoastra termic, putand reduce consumul de energie cu pana la 40%.
Pentru mai multe detalii, puteti sa va informati si sa cititi articolele de blog oferite de Salamander.
5. Nu sunt luate in considerare cantitatile de materiale
Prea multe sau prea putine materiale achizitionate pot duce la cheltuieli inutile sau intarzieri. Este important sa masurati cat mai bine inainte pentru a stii exact de ce cantitate aveti nevoie, pentru a fi sigur ca nu veti ramane cu pachete intregi de parchet, gresie sau lianti.
Renovarea locuintei poate fi un moment excelent de a va revitaliza casa si sa optimizati eficienta termica. Pentru a va asigura ca operatiunea se va desfasura si se va finaliza exact asa cum va doriti, este esential sa aveti in vedere toate aceste detalii pentru a va oferi un mediu confortabil si plin de caldura.