Cum alegi cea mai potrivita mobila pentru living

0

Livingul este unul dintre cele mai importante spatii din locuinta noastra, mai ales ca aici alegem sa ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Livingul este locul unde ne relaxam si meditam si unde alegem sa ne gazduim oaspetii, de aceea este important sa facem cea mai buna alegere cand vine vorba de aranjamente.

Alegerea mobilierului pentru un living nu este niciodata o sarcina usoara, deoarece poate fi dificil sa gasesti piese functionale, confortabile, care sa reflecte atat stilul tau personal, cat si sa creeze un interior coerent. Daca iti doresti un living care sa indeplineasca toate aceste calitati, trebuie sa ai in vedere factorii practici si estetici.

Mobilier pentru living – Cea mai buna alegere

Mobilierul de living este o investitie pe termen lung, asa ca o alegere incorecta se va reflecta pe mai multe planuri (financiar, estetic, confort etc.). Pentru a va asigura ca faceti alegerea corecta, trebuie sa luati in considerare trei aspecte importante in avans: aspectul, calitatea si caracterul practic.

Alegerea aspectului mobilierului ar trebui sa tina cont de frumusetea sufrageriei

Atunci cand te gandesti sa alegi cel mai potrivit mobilier pentru livingul tau, trebuie mai intai sa ai in vedere aspectul acestuia (forma, culoare, finisaj, stil etc.), care trebuie sa se potriveasca mai intai cu stilul livingului. Atunci cand alegeti mobilierul, trebuie sa acordati atentie materialelor si combinatiilor de materiale ale acestuia.

Daca stilul tau de living este clasic si elegant, alege mobilier de living din lemn sau o combinatie de lemn si sticla sau metal (fier forjat sau elemente din alama), daca vrei un stil modern si minimalist, alege o combinatie de mobilier din lemn si MDF.

Nu uita ca forma, culoarea sau finisajul mobilierului sunt la fel de importante, pentru ca impreuna cu materialele te vor ajuta sa conturezi si sa definesti mai bine stilul livingului tau.

Alege mobilier de calitate pentru livingul tau

Un aspect destul de important al alegerii mobilierului potrivit pentru camera ta de zi este calitatea materialelor, componentelor, accesoriilor si finisajelor. Exista intr-adevar destul de multe materiale din care sa alegeti, dar nu toate vor reflecta calitatea si/sau durabilitatea dorita. Ca investitie pe termen lung, trebuie sa tii cont de acest lucru si sa eviti sa alegi materiale de proasta calitate, nefinisate sau nelipite, care te vor obliga sa repeti investitia in mai putin timp decat te asteptai.

Daca doriti sa investiti pe termen lung, va recomandam sa alegeti un material de inalta calitate precum lemnul (solid, laminat, pin, nuc etc.) deoarece ofera durabilitate si rezistenta in timp pe langa faptul ca ofera un aspect deosebit. .

Avantajele mobilierului din lemn masiv:

  • Durabilitate si viata lunga;
  • Poate fi reparat sau vopsit dupa ceva timp
  • Rezista la sarcini grele fara a-si schimba forma

Dezavantajele mobilierului din lemn masiv:

  • Pretul este destul de mare si astfel devine inaccesibil pentru multi
  • Nu poate fi mutat rapid sau des pentru ca este greu

Placi aglomerate si MDF sunt materiale care imita lemnul, dar nu sunt la fel de durabile ca lemnul. Cu toate acestea, mobilierul realizat din aceste doua materiale este mai accesibil.

Mobilierul din PAL melaminat este mai accesibil in comparatie cu alte materiale (MDF, lemn masiv, lemn stratificat) si este potrivit in special pentru mobilierul modern cu linii si forme simple. Este disponibil intr-o varietate de finisaje, de la simplu, netexturat, mat si lucios pana la imitatii texturate si lemn. Mobilierul de living din PAL melaminat este usor de imbunatatit cu combinatia si multe combinatii de culori si este alegerea potrivita pentru nevoile dumneavoastra.

Avantajele mobilierului din PAL melaminat

  • Poate avea o viata lunga daca este folosit corect
  • Vine in multe culori
  • Cost mai mic comparativ cu MDF sau lemn masiv
  • Timp scurt de productie, potrivit pentru mobilier la comanda

Dezavantajele mobilierului din PAL melaminat

  • Este sensibil la umiditate
  • Poate fi folosit doar in interior, lumina soarelui si apa il vor degradaComparativ cu mobilierul din melamina, mobila din MDF costa mai mult pentru ca este mai rezistenta. MDF este folosit pentru a decora toate zonele casei: living, hol, bucatarie, baie, dormitor etc.).

Avantajele mobilierului din MDF

  • Este mai usor de lucrat decat PAL
  • Are duritate mare in comparatie cu lemnul masiv
  • Rezistenta la umiditate si durata lunga de viata
  • Daca suprafata este zgariata sau deteriorata, aceasta poate fi revopsita.

Dezavantajele mobilierului din MDF

Pret mai mare decat placile aglomerate datorita costurilor mai mari de procesare

Daca partea financiara este factorul decisiv in alegerea mobilierului pentru living, si excludeti mobilierul din lemn masiv (care este cel mai scump), puteti apela la mobilier din MDF, MDF cu PAL sau chiar PAL.

Dupa ce ai luat in considerare tipul de material, trebuie sa fii atent si la alte detalii, precum calitatea accesoriilor si a feroneriei. De asemenea, trebuie sa fie de buna calitate, siguranta si rezistenta la utilizarea repetata.

Alege mobilier util pentru living

Pentru a alege mobilierul potrivit pentru sufrageria ta, trebuie sa ai in vedere caracterul practic, functionalitatea si eficienta mobilierului. De asemenea, luati in considerare toti cei din casa dvs. si vedeti care sunt nevoile lor. Este posibil sa aveti nevoie de un scaun inclinabil sau poate aveti nevoie de spatiu suplimentar pentru a depozita jucariile micutului. Toate aceste aspecte trebuie luate in considerare pentru a face alegerea corecta si completa inca de la inceput.

 

Citeste si despre: Sfaturi pentru imbunatatirea aspectului locuintei

 

Cum alegem dimensiunea potrivita pentru eficientizarea spatiului

Pentru a va bucura de un spatiu eficient, mobilierul de living trebuie ales in functie de dimensiunea camerei si de spatiul disponibil. Pentru a va asigura ca camera nu este prea ocupata, dar are si suficient spatiu de depozitare, este o idee buna sa marcati pe podea unde si cat spatiu va ocupa fiecare piesa de mobilier.

Daca spatiul din living nu este foarte mare, cel mai bine este sa alegi mobila cu corpuri suspendate, astfel incat sa ai suficient spatiu de depozitare si sa nu ocupe prea multa suprafata incaperei.

Spatiile de depozitare sunt importante pentru ca va ajuta sa organizati cat mai bine obiectele din camera, permitandu-va sa aveti un living curat, organizat si aerisit. Asigurati-va ca mobila pe care o cumparati corespunde nevoilor dvs. si are mult spatiu de depozitare.

Cate piese de mobilier sunt necesare in living

Cantitatea de mobilier pe care o alegeti pentru camera dvs. de zi ar trebui sa fie mai intai suficienta pentru nevoile dvs., dar si pentru dimensiunea camerei. Daca ai un living spatios si nevoi mai mari de depozitare, nu poti alege prea putina mobila, la fel ca daca sufrageria ta este mica, nu poti alege prea multa mobilier.

Cele mai comune seturi de mobilier de sufragerie constau din 2 sau 3 piese, dar exista si mai multe piese pentru a se potrivi nevoilor fiecaruia.

In functie de spatiul pe care il ai la dispozitie, poti alege un set sofisticat care sa includa si o masa de sufragerie, scaune si o vitrina pentru a depozita niste tacamuri, sau daca spatiul iti permite, poti alege si un fotoliu sau doua si masuta de cafea zona lounge.

Ca si in cazul celorlalte aspecte enumerate, cel mai important aspect este alegerea mobilierului care va place, echilibrarea afinitatii cu obiectivitatea si crearea unui spatiu minunat care va completeaza stilul de viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image