Tehnologia laser si avantajele acestei tehnologii in domeniul tratamentelor stomatologice

0

In toate domeniile medicale sunt cautate inovatii care sa permite pacientilor sa beneficieze de tratamente cat mai putin invazive si in acelasi timp cu un randament cat mai ridicat. Acest lucru este valabil inclusiv in domeniul tratamentelor stomatologice. Printre abordarile inovative in domeniul stomatologic regasim si folosirea tehnologiei laser.

Exista diferite probleme dentare care pot fi remediate cu ajutorul tehnologiei laser. In momentul in care ai nevoie de remedierea unor afectiuni medicale la nivel dentar si vrei sa beneficiezi de tehnologia laser, este recomandat sa te adresezi unui cabinet stomatologic Targu Mures unde se efectueaza astfel de proceduri.

Care sunt tratamentele care pot apela la laserul dentar?

Procedurile si tratamentele in care este utilizata tehnologia laser in domeniul stomatologic sunt tot mai numeroase in ultimii ani. Printre acestea regasim tratamentul parodontologiei. Laserul este foarte util pentru curatarea, reatasarea sau vindecarea gingivala. Din acest motiv in tratamentul parodontologiei se utilizeaza frecvent tratamentul cu laserul dentar.

Un alt tratament in care laserul dentar este utilizat frecvent este cel endodontic. In acest caz laserul poate fi folosit pentru a curata si pentru a steriliza canalul dentar. Este mult mai eficient decat abordarea clasica in cazul tratamentelor endodontice.

Printre procedurile unde este folosit frecvent laserul dentar regasim de asemenea si chirurgia orala si implantologia. Datorita faptului ca vorbim despre proceduri stomatologice complexe, in care pacientul poate resimti disconfort ridicat, tehnologia laser se poate dovedi cea mai potrivita optiune pentru a reduce semnificativ disconfortul, dar si riscul de aparitie a unor eventuale complicatii in urma interventiei.

Alte tratamente stomatologice in care se foloseste cu succes tehnologia laser sunt tratarea sensibilitatii dentare, albirea dentara si vindecarea aftelor ori a herpesului la nivel bucal. Fiecare dintre aceste proceduri este discutata cu pacientul in urma unei consultatii stomatologice efectuate de catre un medic stomatolog. In urma consultatiei intr-un cabinet stomatologic Targu Mures, medicul specialist va expune pacientului avantajele tratamentului laser si etapele tratamentului. Pentru ca nu intotdeauna tratamentul cu laserul dentar este necesar, chiar daca pacientul considera ca ar avea nevoie de o astfel de abordare.

Atuurile tehnologiei laser in tratamentele stomatologice

Avantajele pe care tehnologia laser le ofera in cazul procedurilor stomatologice sunt numeroase. Primul atuu se refera la faptul ca este o procedura minim invaziva. Chiar si in cazul tratamentelor dentare complexe, folosirea laserului implica riscuri minime si rezultate maxime. Disconfortul resimtit de pacient este mult redus comparativ cu metodele clasice. In aceeasi masura zona unde se aplica tratamentul este foarte putin lezata.

Gradul de precizie este mult mai ridicat in cazul folosirii laserului dentar. Din acest motiv atat medicul, cat si pacientul se vor putea bucura de interventii si tratamente stomatologice la o precizie foarte mare, cu rezultate peste asteptari uneori. Vindecarea mai rapida completeaza lista de atuuri oferite de catre tratamentele dentare folosind tehnologia laser.

Un alt atuu important de punctat se refera la sterilizarea acelor suprafete unde se aplica tratamentul cu laser dentar. Daca aceste avantaje te-au convins, cauta un cabinet stomatologic Targu Mures care ofera tratamente cu laserul dentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image