Sustenabilitate si eficienta cu profile PVC Klass Coating System

0
profile PVC

Ferestrele cu profile PVC se afla pe piata deja de decenii intregi, ramanand „coloana vertebrala” a multor proprietati din Romania, si nu numai, care permite proprietarilor sa se bucure de cantitati generoase de lumina naturala, durabilitate sporita, niveluri ridicate de izolare, performanta termica fantastica si functionare usoara. Toate astea pare ca suna prea bine sa fie adevarate, dar ele chiar sunt niste realitati de care tot mai multi dintre noi ne bucuram zi de zi.

Un aspect important al ferestrelor cu profile PVC – fie ca sunt batante, culisante sau de orice alt stil – este durabilitatea materialului. Multe persoane presupun ca materialele sintetice realizate de om, precum PVC, ar putea fi daunatoare pentru mediu, dar chiar asa sa fie oare? Sunt ferestrele din PVC prietenoase cu mediul inconjurator? Ar trebui sa investiti din nou in ele atunci cand considerati ca este nevoie sa inlocuiti vechile ferestre sau usi? Haideti sa aflam in cele ce urmeaza.

Cat de durabile sunt ferestrele cu profile PVC de astazi?

In ciuda a ceea ce majoritatea oamenilor cred, tamplaria moderna a ferestrelor din PVC este durabila si, de fapt, extrem de prietenoasa cu mediul inconjurator. Acest lucru se datoreaza faptului ca, fiind fabricate din plastic, reciclarea este simpla. Raportul sau ridicat intre rezistenta si greutate este posibil datorita unei structuri usoare de polimer termoplastic, care poate fi topita, reciclata si reutilizata de pana la 10 ori inainte sa fie nevoie sa fie eliminata definitiv.

In timpul boom-ului din anii 1980, ferestrele batante din PVC si-au castigat reputatia de a fi inestetice si ieftine. Si in timp ce majoritatea sistemelor PVC au ramas relativ accesibile in comparatie cu aluminiul si lemnul, ferestrele si usile moderne din PVC sunt 100% fara plumb si sunt in avangarda durabilitatii. In plus, Profilele Klass sunt 100% ecologice, atat din punct de vedere al retetelor de fabricatie cat si datorita faptului ca foloseste ENERGIE VERDE produsa de parcul fotovoltaic de 0,6 MW, salvand ecosistemul de:

  • Consumul a 264,02 tone de carbune,
  • Generarea a 311,65 tone de dioxid de carbon,
  • Echivaleaza cu plantarea a 423 copaci

Aceste date sunt reale si se actualizeaza periodic. Suntem mandri sa ne numaram printre protectorii mediului inconjurator.

Sunt ferestrele cu profile PVC eficiente energetic?

Raspunsul pe scurt este: categoric da! Insa pe langa asta, ele mai au si cateva calitati deosebit de importante, precum faptul ca nu sunt afectate de rugina, putrezire, exfoliere sau sa cada prada termitelor. Ferestrele din PVC sunt complet rezistente la intemperii, necesita o intretinere redusa si sunt printre cele mai eficiente imbunatatiri pe care le poti aduce casei tale casele, cu precadere datorita capacitatii lor de a pastra mai bine caldura in casa. Vei depinde mai putin de incalzirea centrala si, prin urmare, vei economisi o multime de bani la facturile de energie, precum si energie in sine.

Care este durata de viata a ferestrelor cu profile PVC?

Ferestrele moderne din PVC si-au castigat o reputatie pentru longevitatea lor impresionanta de-a lungul anilor. Sunt incredibil de durabile, iar perioada de viata tipica a ferestrelor din PVC variaza intre 20 si 35 de ani, perfecta pentru a permite proprietarilor sa se bucure de mentalitatea „instaleaza si uita”. Dupa cum am mentionat anterior, produsele din PVC ale Klass Coating System, in mod obisnuit, dureaza mai mult, si chiar si atunci pot fi reciclate in mod eficient pentru folosirea in alte moduri. Ele reprezinta varful durabilitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA ImageChange Image